CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 24, 2009

pengumuman ! pengumuman !

bermula 24 november 2009, blog ini akan berpindah ke blog baru aku . sila klik link 'blog baru' itu .

antara sebab2 yang menyebabkan saya mengcreate blog baru adalah kerana emel lama saya untuk blog ini telah diblock oleh Yipee! iaitu anak tiri Yahoo! .

munkin kerana spam kot . munkin ar munkin . hmm ~

okeh ! sedara sedari da pun sedia maklum, so let's move ur mouse . hover around my new blog !!

ipy blogwalking !!

Monday, November 23, 2009

dedicated to someone :)

it's raining, outside .
lightly, it lightened my soul .
again, the memories recall .
memories of walking pass u by .
memories of staring u from miles .
and memories getting to know u better .
how beautiful it then .

huhhh ~

*i could have waiting, like a day or two,
but u never try to reach me,
no,
u never call me back .

p.s/ the (*) part, credited to Soko - I'll kill her . u know me well miss Soko ;)

atas desakan fatihah . terhasillah entry ini .

salam ^^

haish .

ayat pertama aku . speechless . sori rakan2 atau pembaca2 atau sesapa yg baca blog aku sebab aku ialah seorang student yang superb busy+pemalas, maka blog ini menjadi sangat usang . maaf blog . huhu . banyak aku nak ceritakan kat sini nih .

tadi aku ym ngan teah, my dearest friend, Fatihah Anisah binti Mukhtar . my another dear is Nor Emilia binti Azizan . i told her, kmunkinan besar i'll fly to London next March . maybe je k, maybe . aku pun ta penah jejak europe lg, stakat ni just benua asia yg aku terokai . i thought nak abeskan benua asia ni dulu, baru la nak g jejak other continents . tapi, Allah menentukan . kalo nasib aku baik pun, baru la aku bley ikot abah n mama( my stepmother) g London . antara musabab yang aku 50:50 'bley ikot:ta ley ikot' ialah ....*drum roll pliss* ............

1. cuti midsem aku ialah pada bulan februari !!! yay !!! plus, time midsem nanti ahli2 JPK(Jawatankuasa Perwakilan Kolej) Cempaka Sari<--(kolej yg aku berbakti skang nih) plan nak g Sarawak . insyaAllah . kalau la jadi, bestnyaa . bley trip ngan kengkawan :DD . kengkawan baru kenal plak tu . mesti best kan, baru kenal tapi da pegi trip skali ke kota miau miau ^^ wahai orang atasan Kolej, tulun la approve our academic trip ke Sarawak . amiin :) oh ! lupa pula nak cerita possibility aku ta bley ikot ke London, big city . abah aku kan plan mawu pegi bulan march, dimana bulan itu ialah bulan aku sibuk ke kuliah/studio/kelas/final project/ID Day bla3 whatsoeva . aduhh camna nih ? ahh ta kira ta kira ! aku still na ikot ke London !! aku sanggop skip studio n laen2 klas !! haha demimu London .... cewah ..

2. eh silap . perenggan di atas ini ialah isi kandungan point ke2 ini . haha kinah careless . apa la ..

apa aku tulis ni ? cam tada arah tuju ja kinah ? adeheii ...

ha !
berbalik kepada chatting aku bersama teah dia YM td, we both ada wat perjanjian dimana selepas kami grad (insyaAllah) aku, teah & milia akan backpacking around europe !! yay !!! woots ! make sure da keja eh time tu k . kang ta pasal ada 3 malaysians jadi badut tepi jalan sambil letak topi kt depan . ahaks :D

p.s / teah, u rasa jadi ke plan kita nih ? i rasa jadi, as long as kita kumpul even 10cent/minute . aduhh which mean, 24hrs=1440mins (correct me if im wrong) . err here we are, 1440 mins stands for RM14.40 or RM144.00 or RM1440 ?!! woots !! hold on !!! RM 1440 a day ? Santiago Calatrava pun terduduk bace statement nih ... design design ...

**eh . time tidu 8jam tu pun nak kena mengumpul jugak kah ? ahaha persoalan persoalan :D

jab jab eh . pikir pikir .... hm nanti lah sambung pikir .

i'll inform milia bout this plan . backpacking around europe with 3 besties . sure dia suka :)
**ekceli na inform dia sebab na suruh dia mengumpul 10cent from now XDD

pembaca2 sekalian, perasan ataw tidak, saya banyak merapu dalam entry ini . ini adalah disebabkan terlalu banyak idea dalam kepala, zarah-zarah idea itu berebut2 menghentak kepala saya sehingga pening .

tengok tu, merapu lagi . aiyoo kinah ...

jab jab . nak tulis apa lagi ya ? si fatihah agak mengomel di YM sebentar tadi kerana dari zaman dinosour lagi saya ta apdet blog saya . aduh kesian blog saya ya . skarang saya na apdet blog saya betul2, biar si FATihah ternganga membaca keesokan harinya . HAHHAHHAHAHAAaaa ~

ouh oh !! teringat kisah aku di UiTM Sri Iskandar a.k.a UiTM St. Alexander . cewah .

aku mmg mudah jatuh hati kepada seseorang . menurut horoskop, aku seorang yang mudah ditawan kerana sikap baiknya . (*^^*) . tapi tu horoskop, kita ta ley caya . hohoho .

sem ni, i like dis 1 guy, Laroche namanya . haha ok2 aku siyes ni . namanya is superbly secreto as this blog is public to people . satu satunya info tentang dirinya yang dapat aku bagitaw kat sini ialah beliau part6 dan da pon abes diploma baru2 ni . ceh, cam konfem jek dia na grad kan ? kalo dia kena extend ? okeh sabar para pembaca ...

insyaAllah, that wouldn't happen . aku ada terdengar suara2 manis dibelakang yang mengatakan beberapa ayat yang membuatkan hatiku gumbira sangat . daripada statement2 yang kudengar, aku pasti bliau akan grad dengan lancar . yakin je kinah eh . at d same time, aku sedey sebab ta bley jumpa dia da nex sem . da la aku baru jek kenal si beliau beberapa ari sblom ari exam, kenal2 plak dia da part6 . hohoho ....

bagi mengelakkan kesedihan menjadi terlampau, aku meminta bantuan org tengah untuk mendapatkan nombot enset bliau . fyi, aku sangat lah ta suka kaco2 orang melalui enset2 ni . dan bila orang kaco nombot aku, sure aku ta layan si pengaco itu . unless dia call, aku angkat . but misscall & SMS ? sorry, try to another girl . ahaha . sebab i malas na abeskan kredit dengan orang yang ta i kenali . unless i da pena face to face ngan bliau, laenlah kan . itu da berkenalan namanya . so, which means apa yang aku kena paham, aku pun ta ley wat benda tu kt org laen since aku ta suka orang laen wat begitu pada aku . okep, bebalik kepada si my Mr. Right Now (i use mr right now bcuz i dunno who is my mr mright ;)), aku suda dapat num fon bliau ;)

na kontek

tana kontek .........

na kontek

tana kontek ..............

aishh ~

camtu la aku, even aku disamping kawan aku pon, thxs teah, milia, az . but still aku nebes . oh ya, d result is, aku da miskol si incik tu . & sent a msg too . d result is, i felt like going to terajang siling umah je ....

bongek ....


harharhar ... cinta kinah ta kesampaian . woots !

but im so in laf wif that guy . he's not fair, not korean, not japanese, not even caucasian . he's a simple person, totally ! and what makes me fall for this guy is his detemination . he was so determined that all his works have been settle months before his studiomates . months before the final presentation . even he is heavenly lazy .

i like fair guys, a tough bloke(like Santiago Munez in Goal), a cute dude, who can make girls cemburu with me, and non-smoker . haha gile demand . but seriously, i want that type of guy . looking back at my Mr. Right Now, he's totally different . he's not fair, a heavy-smoker, likely a plywood, buley lilit belt twice at his belly, and oh-so tall >> ta ubah like pokok hutan . haha . agungnya cinta, sampai boley membutakan mata mangsanya . aduhh

okeh, right now, aku ta minat kat sesapa except him . "uhm sure ke ?" .. aku yakin tu soalan dari teah . okeh aku jawab, ta sure . sebabnya, aku minat lagi senior aku kt perak nun, tapi next sem he's off to practical . bak kata lily, "kinah ni, aku pon tataw pasepa dia asyik minat kat guys yang da na blah nex sem, which means guys yang kinah takan jumpa pada sem berikutnya". selepas diamati, ya betul . suda 3 orang yang aku minat, dan aku takan jumpa pada sem berikutnya . dalam kes senior aku tu, i'll meet him when he'll in part6, n i'll in part4 . now i part2, going on part3 .

haih . what so ever la sakinah . hang tu memang, minat sana, minat sini . and ayat yang sama, "aku rasa dia ni la jodoh aku"

ahahakss gatal la kinah ni .

suda la . aku pon tataw na tulis pa lam entry ni senanya .

jam menunjukkan pukul 03:42
selamat pagi malaysia . akan ku terajang si 'Mr Right Now' dlm mimpiku ..


!@#$%^&*

Wednesday, September 30, 2009

epy raya aidilfitri :)

1st of all, selamat ari raya aidilfitri dan maaf sebab da lama x update blog ni . mak aih cian gile blog ni, tersadai ja . heee :D

2nd, i would like to thxs to my dear pwen, amir kerana memberi kad ari raya kat aku .


TADAAA ~!!!!!!!!






yep !! yep !! itu dia kad raya dari incek amir !!
thxs again amir !!

k, berkenaan life aku di uitm sini, aku tanak komplen manyak . hadapi dengan tabah, KINAH !!

yup ! keja sangat banyak, tapi bukankah itu la life seorang budak universitas ? kan, kan ? so, i can't complain on anything n just live d life on . dinner for interior architecture department, final project utk ID, model & research about Flying Buttresses for History subject, research about stone for Building Construction subject dan lain2 assignment yang kecik2 dan agak memeningkan kepala aku hari demi hari .

da la .. dat's all for now . ekceli aku langsung tataw nak tulis apa dlm entry kali ni.

*hari2 akan mndatang nanti budak UIAM nak datang UiTM Seri Iskandar untuk .... cuci mata kot .. hohoho boley aku mencuci mata bersama mereka right ?

Thursday, August 13, 2009

okeh aku sambung in dis entry .

arini aku skip studio . whadda hell i've done ?? ni 1st time aku wat keja cam-bangang-dan-nak-cari-mati sepanjang idop aku brgelar student ID . isyy . aku besalah ni . skg aku nga duduk kt kiosk, nga beli barang2 studio utk buat projek . nk wat yang baru .. haa ni la aku nk story sket nii

ekceli, smlam aku, lily, ruby n anis wat projek lam bilik aku . ok settle . structure model je siap tu pn kami cam ragu2 btol ka x . space zoning, bubble diagram, matrix chart n others blom siap lg n we've no idea to jot down on d butter paper . plus, time tu mmg kami x smpat nk wat suma tu sbb klas stat kul 9 n time tu ialah kul 8.45 . so we decided utk x mandi n tros ke studio . smpai studio agk kul 10 la kot . we all naik ke studio di tingkat 4 n kt luar pntu tu i heard dr halim's voice . so kami ber4 mmg not brave enuf to get in . then we decided utk g ke cafe fspu . menunggu rakan2 untuk turun ke cafe for break . then lpas rakan2 turun, we all pn g naek ke studio .

nk dijadikan cerita !!!!!!!! otw studio, terserempak plak ng cik haris, pn su, pn suzi n pn nana . cik haris tengok aku plek je, mayb dia rasa cam kenal . sumpah la plek kan, kami still galas beg n bwak structure model . rakan2 yg turun break mana da yg bawak beg kannnn ?

ok abes 1 bab . pas kami sampai tgkat 4, kt tmpat laluan lecturer, terselisih plak ngan cik azizul n dr halim . rasanya cik azizul kenal, sumpah la kenal kan, da 2 sem ajar kami . anddd ...... time tu la slipar ruby PUTUSSSS ~

whadda hell ?

cuak kamben aku . time lalu sblah lecturer la slipar dia nk ptus kan . then kami troskn pjalanan ke studio . at last, sampai gak kt studio . lalala ~

in d studio, aku rsa x sdap ati sgt . so then kmi tgk work2 member2 . nk tgk stakat mana member2 da buat . n ramai yg da nk siap . da yg still ongoing . aku, ruby n anis decided nk skip klas . lily tamaw itot . okeh , then kmi tros ke kiosk, membeli brg2 studio yg diperlukan utk membuat structure model yg salah .

da la structure model salah, pstu m3x chart, space zoning n watsoeva x wat lagi .

a totally miserable day . banyak dugaan !!!!! plg x tahan, anis nk terjatuh tangga time otw ke studio . da la dia pgg model aku . kalo dia terjatuh tadi ????? wallahualam ....

bad scarf day ... ngaa ~

ari malang .
to be continued ....

jap eh . nanty aku story . hohooo

Monday, July 27, 2009

wuu my poor bike ...

hosh !

da bapa ari da aku berjanji dengan my lovey dovey red 135LC bike untuk mendobi badannya . ekceli da berbulan2 x basuh . since cuti sem time part 1, sampai la arini, x jugak aku bejaya dan bedaya untuk bergerak mencari kain, shampoo moto n wax . kalo dlu time skola, smiggu skali aku mendobi moto tu .

skg aku x guna sangat moto tu, so, kotornya x teruk sangat, sebab hanya abhku yang guna moto tu skg ni sepeninggalan aku ke uitm . abah just bawak moto tu ke masjid berdekatan or g pekan2 sehari ja . tapi, aku still nk basuh mto tu . yela, mesti la dia nk kasih syg dr aku merangkap tuannya kan . da lama x kena air selain ari ujan . hohoho

so ptg ni aku berazam nk basuh moto tu . mintak2 jadi . insyaAllah .
skg da pukul 18:36 . jadi kah aku nk basuh moto ??? jadi jadi .....